L’ANC presenta la Gigafoto

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar ahir a la tarda, dia 1 d'abril, la Gigafoto de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana de 400 quilòmetres que va unir Catalunya de nord a sud el passat Onze de Setembre. Una fita que ha estat possible unint les 107.038 imatges, amb una mitjana de 140 fotos per tram. L’alt volum de fotografies, això com la coordinació amb els 800 fotògrafs voluntaris, ha estat la principal dificultat per poder enllestir la Gigafoto de la Via.

Per posar un exemple, tan sols un 2% de la Gigafoto ja suposa més de 2.000 imatges que fotografien els 7,5 quilòmetres; o el que és el mateix, 15 trams del recorregut de la Via Catalana.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, el coordinador de la Gigafoto, Galdric Peñarroja, i l’assessor tècnic per a l’elaboració de la Gigafoto, Nuno Gracias, han explicat el procés de creació i postproducció de la Gigafoto, “única” al món.

L'adreça web on es pot consultar la Gigafoto és: www.gigafoto.cat

La Gigafoto, en xifres:

Més de 107.000 fotografies són les que composen la Gigafoto de la Via Catalana. Concretament en són 107.038 imatges, amb una mitjana de 140 per cada tram.

L’alt volum de fotografies, això com la coordinació amb els 800 fotògrafs voluntaris, ha estat la principal dificultat per poder enllestir la Gigafoto de la Via.

Tan sols un 2% de la Gigafoto, ja suposa més de 2.000 imatges que fotografien els 7,5 quilòmetres; o el que és el mateix, 15 trams del recorregut de la Via Catalana.

El conjunt del visualitzador de la Gigafoto pesa 295GB en 4.104.121 fitxers.
Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.