Comunicat: el paper dels mitjans de comunicació públics i la possible externalització de l'àrea comercial de TV3.


Els mitjans públics de Catalunya i, més concretament, TV3, han estat, són i han de continuar sent una estructura d’Estat imprescindible per a Catalunya.

- Ho han estat perquè durant 30 anys han permès als catalans i les catalanes gaudir d’una televisió pública de qualitat i en català, clau per a la normalització lingüística, la cohesió social i per assegurar la pluralitat informativa necessària en tota societat democràtica. TV3 ha estat un referent de programació de qualitat capaç d’oferir una visió diversa del món des de Catalunya.

- Ho són perquè en l’actual context polític que està afrontant el país, és  necessari que els ciutadans i ciutadanes puguin comptar amb informacions contrastades, plurals i de qualitat per tal que tothom pugui prendre les seves pròpies decisions amb les eines adequades. En un context en què la immensa majoria de l’oferta televisiva de què disposen els catalans invisibilitza el fet que Catalunya és un subjecte polític i que té dret a decidir el seu futur, TVC és més necessària que mai.

- I ho han de continuar sent perquè el país que hem de construir, per ser un país millor, ha de continuar comptant amb uns mitjans de comunicació públics de qualitat.

En aquest sentit l’ANC vol manifestar que:

- Entre les estructures d'Estat a bastir pel país necessitem uns mitjans públics de qualitat, que són imprescindibles per a garantir el progrés i la cohesió social

- L'externalització del departament comercial de TVC suposaria l'inici del desmantellament dels mitjans públics

-  No està acreditat que l’externalització de la publicitat de TVC respongui a un criteri de millora del compte d’explotació; cal tenir en compte que no hi ha cap condició al respecte. A més, l’organisme públic haurà d’abonar una quantitat a l’empresa adjudicatària, sense cap condició de millora de la rendibilitat del mercat publicitari

- Deixar en mans d’una empresa privada la tria de la publicitat pot comportar una ideologització a TVC difícilment controlable i reversible

Per tot això, l’Assemblea Nacional Catalana mostra el seu suport als mitjans públics del país i demana la retirada immediata d’aquesta possible externalització.

Per un nou país que continuï comptant amb mitjans públics de qualitat, defensem Televisió de Catalunya!

Comitè Permanent de l’ANC, 13-3-2014
Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.