Consulta ANC

El dissabte dia 20 de juny el SN es trobava reunit per tal de debatre les accions a emprendre per tal de fer efectiu el full de ruta on s'explicitava que l'ANC havia d'actuar com a actor per tal de garantir el caràcter plebiscitari de les eleccions. A mig matí, emprés ja el debat, el President de la Generalitat va emplaçar les entitats sobiranistes a liderar una proposta de llista per garantir la màxima unitat.

Avaluada la conveniència o no de prendre el testimoni de la proposta del president i tenint en compte el full de ruta aprovat a l’Assemblea General Ordinària celebrada a Lleida, l’Assemblea Nacional Catalana ha d’assumir el fet de complir la seva declaració fundacional i els estatuts, on es remarca la transversalitat i l'apartidisme, que es mantindrà sempre independent de qualsevol partit polític i que no es presentarà a cap mena d’eleccions. Així mateix, l’ANC donem suport a tots els partits que defensen la independència i qualsevol proposta electoral que es proposi serà amb el consens de tots.

D’acord amb la decisió del Secretariat Nacional del mateix dia, derivada del propi full de ruta de l'ANC, s'han tingut converses amb, Òmnium Cultural i l'AMI, amb President de la Generalitat i de CDC, amb ERC i amb les CUP, així com contactes amb d'altres forces polítiques catalanes. Hem constatat de nou la voluntat i el compromís de les forces que veritablement i de manera inequívoca volen dur a terme l'únic procés real de canvi i transformació que hi ha al nostre país, la independència de Catalunya.

Tots coincidim amb el fet que la independència es guanya complint tres requisits:

1.que les eleccions del 27S es considerin plebiscitàries

2.una victòria de les candidatures independentistes

3.unitat d’acció després del 27S.

La comunitat internacional, que avaluarà les eleccions a l'hora de concedir el reconeixement o no, ha de veure clar que la gent vota independència sí o independència no, i només entendran les eleccions com a plebiscitàries si guanyen inequívocament les forces independentistes. Això solament s’aconsegueix amb la unitat d’acció de totes les forces polítiques independentistes de cara a les eleccions del 27S i al procés constituent que endegaran el nou Parlament i el nou Govern.

El Secretariat Nacional, reunit el 26 de juny, va decidir adreçar als socis de ple dret la següent consulta:

Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per a impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per a garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?

L’ANC amb aquesta consulta vol que els socis i sòcies es mobilitzin per tal d’evidenciar que compta amb tota la força per consolidar la unitat d’acció dels partits de cara al 27S, per després prosseguir amb el procés constituent que ens dugui a la Independència. Aquesta unitat d’acció passa necessàriament per:

-el menor nombre de llistes possibles que representin la transversalitat de l’independentisme, potenciant les seves fortaleses electorals sense interferir entre elles, i formades i liderades si convé també per persones de la societat civil,

-que aquestes llistes s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca que permeti sumar-les com un sí a la independència,

-un programa electoral compartit, amb punts comuns que reflecteixin l’acord de les diverses candidatures al voltant del seu compromís amb la independència i el sentit plebiscitari de les eleccions,

-una campanya amb actes conjunts i compartida en alguns aspectes per tal de reforçar els aspectes que uneixen per damunt dels que separen en el cas de diverses llistes independentistes concurrents,

-i un compromís clar envers la governabilitat de Catalunya i la continuació del procés constituent cap a la Independència després del 27S.

Aquesta és la proposta electoral que fa l’ANC als partits independentistes, i amb la resposta que ens doneu a la pregunta que us fem, entendrem que:

Un SÍ vol dir que estàs d'acord amb que fem tots els possibles per a fer realitat aquesta proposta.

Un NO vol dir que no estàs d’acord amb que fem tots els possibles per a fer realitat aquesta proposta i que només hem d'orientar la nostra acció en la campanya d’estiu i l’organització de la diada del proper 11 de setembre per obtenir una majoria de vots a favor de la independència el 27S.
Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.