L’Assemblea crida a votar independentista el 24M a Barcelona
La sala d’actes de la Casa del Mar de Barcelona, al Poble-sec, es va omplir aquest dimarts al vespre en un acte obert solament als membres de les 16 assemblees territorials de la ciutat de Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana, al seu nou Secretariat Nacional i a simpatitzants de les quatre candidatures que han subscrit el compromís independentista per l’Ajuntament de Barcelona.
Presentat per Aida Àngel i Enric Garcia, l’acte va representar la primera intervenció pública de Jordi Sànchez com a nou president de l’Assemblea. Fent evident que l’acte era unitari, els representants de les candidatures van ser sempre damunt de l’escenari, amb aplaudiments mutus després de les intervencions, amb èmfasi en la idea de Barcelona com a imminent capital de la República Catalana i amb una defensa de les posicions pròpies de cada opció política sense bel·ligeràncies.
Van representar les quatre candidatures Joaquim Forn, per Convergència i Unió;Trini Capdevila, per Esquerra Republicana de Catalunya; Eulàlia Reguant, per la CUP – Capgirem Barcelona, i Ignasi Planas, candidat de Millor Barcelona. Tots quatre van coincidir a elogiar la feina de Carme Forcadell, present a la sala, i l’activitat transversal, no partidista, integradora, de l’Assemblea Nacional Catalana.Carme Forcadell va tancar els parlaments amb la seva primera intervenció en un acte en qualitat d’expresidenta. Va ser la més ovacionada, amb un discurs vibrant a favor de les quatre candidatures.
Jordi Sànchez va obrir l’acte amb dos missatges clau. En primer lloc, va cridar els veïns i les veïnes de Barcelona a votar independentista, a no equivocar-se de vot, i a votar per la gent que s’ha compromès amb un futur digne pel país. En segon lloc, va recordar als futurs regidors la responsabilitat que tindran d’elegir un alcalde que estigui a favor del procés independentista. Va dir que, a partir del juny, Barcelona s’haurà de posar, evidentment, al servei dels ciutadans, i també al servei de la idea de ser la capital de la independència. Citant Martí i Pol, va recordar que tot està per fer i tot és possible.
Trini Capdevila, en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya, va posar l’èmfasi en les polítiques socials i en la netedat del seu partit, no afectat per casos de corrupció. Va insistir que Barcelona no vol ser una capital de província, sinó una capital de debò, la capital d’un estat, i va recordar que la mateixa creació de la República Catalana comportaria la creació de 40.000 llocs de treball. Va instar el públic a parlar amb els amics, els botiguers, els companys de feina, per recalcar-los que les eleccions d’aquest 24 de maig són importants. Alfred Bosch, que havia excusat la seva presència, es va incorporar a la part final de l’acte.
Ignasi Planas, candidat de la coalició Millor Barcelona, va recordar l’audàcia dels atenesos a l’època de Pèricles, que van saber combinar reflexió i acció, i va vincular aquell exemple històric al compromís ètic dels catalans per recuperar la seva llibertat. “Per això pengem l’estelada dels balcons, una bandera de lluita, de canvi i de revolució”, va dir. Planas va defensar que és insensat imaginar que sigui possible, algun dia, l’entesa amb Espanya, i que l’únic camí és declarar la independència al Parlament.
Eulàlia Reguant, en representació de la Candidatura d’Unitat Popular – Capgirem Barcelona, va afirmar que la democràcia ha de ser directa, i que Catalunya pot superar el règim del 1978, “que se’n va anar a dormir franquista i es va despertar demòcrata”. Recordant la consulta germinal d’Arenys de Munt, l’any 2009, va defensar un procés constituent autoorganitzat des dels pobles i els barris, des del mateix 24 de maig, al servei de les classes populars. Reguant va recordar l’exemple dels treballadors de Movistar, en lluita contra els contractes abusius. María José Lecha va optar per participar aquest dimarts en les accions de la Vaga de totes.
Joaquim Forn, en representació de Convergència i Unió, va afirmar que el nou país s’haurà de fonamentar en les estructures d’estat, i va afegir que la principal ja existeix, i és Barcelona. Va posar en valor els 272 projectes d’inversió que la ciutat ha atret els darrers quatre anys, i va presentar el procés sobiranista com una oportunitat per a les empreses, més aviat que com una amenaça. Va fer una referència al suport dels alcaldes de tot el país a la Generalitat i al Parlament en el 9N i va dir que “ningú ens podrà aturar si tenim ajuntaments forts i si Barcelona fa costat al país”.
Carme Forcadell, expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, va recordar la importància de les eleccions del 27 de setembre i el valor del Nou de Novembre com a acte massiu de desobediència. Va donar les gràcies a les quatre candidatures signants del compromís a Barcelona, i va demanar el vot pels partits que volen que Barcelona sigui la capital de la República Catalana, pels alcaldes que no volen supeditar el benestar dels catalans a un estat espanyol que va contra la llengua catalana, que banalitza el franquisme i que és capaç de posar en risc la seguretat de la població catalana. Va defensar que la República Catalana és un projecte trencador, nascut de baix a dalt, amb les elits econòmiques en contra, i radicalment democràtic i social. Va acabar dient que no podem estar contra Espanya ni contra els espanyols des del moment que seran molts els espanyols d’origen que votaran independència per pura justícia social.
Van tancar l’acte Els Grallers del Palomar, i van pujar a l’escenari els coordinadors de les assemblees territorials, que, amb els representats de les quatre candidatures i els membres del Secretariat Nacional, van cantar Els Segadors. Durant l’acte, l’etiqueta #BCNÉsCapital va arribar a número 1 en el trending topic de Barcelona i va ser trending topic a l’Estat espanyol.
A continuació el Vídeo de l'Acte.
I l'enllaç a la notícia de TV3.
Aquí teniu algunes notícies
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada