Nit de vetlla - II MARXA DE TORXES SMxI - 10 setembre

MARXA DE TORXES 2013 

Tal com ja vam iniciar l'any passat amb un enorme èxit de participació, enguany repetim la Marxa de Torxes des de Sant Martí per la Independència conjuntament amb la territorial de Forpienc, Sagrada Família i Horta-Guinardó.

I aquest any a més confluirem al Passeig del Born Fossar de les Moreres amb unes quantes Assemblees Territorials d'altres barris de Barcelona; serà una trobada espectacular!

Reserva la teva torxa quan abans millor al doodle: http://www.doodle.com/tampae2i9vmtcs3n


Recorregut i punt de trobada:  https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z2fAnNHe-m3o.kibsPRFcKNrw

A partit de les 19:30 19h ens reunirem al punt de trobada per a repartir les torxes. 

A les 20:00 sortirem puntualment.

Arribada a les 21.00 al Fossar de les Moreres. Santa Maria del Mar.

Acte al Fossar de les Moreres:


21:00 encesa Flama de la Llibertat o de Cardona. Aquest dia, des de fa més de 20 anys, es va a cercar de bon matí, a Cardona la flama (organitzadors Memorial 1714).
21:15. Parlaments:

  • President del Memorial de 1714. Sr. Jordi Miravet.ç
  • Professor Sr. F. Xavier Hernández Cardona. Expert en el segle XVIII. Com era la vida a Barcelona durant el setembre de 1713? Un any abans.
  • Parlament de la Sra. Aida Àngel (membre del Secretariat de l’ANC)
  • Parlament per confirmar. Federació Llull (Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear).
21:45. Caminada fins a l’estàndard (bandera de Santa Eulàlia) davant les portes del Museu del Born. No podrem entrar-hi. El museu estarà obert al públic fins a finals de setembre de manera gratuïta.Val molt la pena visitar-lo. Hi hauran actuacions caracteritzades de l’època. 22:00 hores. Cant dels Segadors. Clausura i acabament. La idea es baixar dels barris amb torxes i tambors, i guarnits amb estelades i senyeres.
MANIFEST    (web www.marxadetorxes.cat)


TORNEM A CAMINAR! 

logoMdTxI-V
El poble català viu un moment de la seva història en què ha de decidir definitivament quin vol que sigui el seu futur nacional. Després de 300 anys de submissió a l'Espanya única, de repressió i "derecho de conquista", es fa evident que ha arribat el temps de la llibertat a la qual tot poble té dret. La mentida d'una transició que ens esquarterà nacionalment en autonomies només fou la primera de les burles que una Espanya fatxenda practica amb constància: espoli fiscal, menyspreu institucional, incompliments sistemàtics i un llarg etcètera. Tot plegat no fa sinó refermar-nos en la nostra voluntat de persistir, com a poble, en la lluita per la nostra independència, conscients que només comptant amb un estat propi serem capaços d'afrontar els reptes econòmics, culturals i socials que ens assetgen.
Tanmateix, contemplem amb estupor com els nostres representants polítics sovint paren més atenció a les seves estratègies partidistes, a la gestió de la seva minsa parcel·la de poder, que no pas a treballar per avançar democràticament cap a l'exercici del dret a l'autodeterminació. Presoners a la teranyina d'un poder subsidiari, han deixat d'escoltar un poble que s'escarrassa per fer sentir la seva veu, una veu que crida llibertat.
És per això que es fa necessari sortir al carrer, encara, i exigir de nou accions decidides que ens permetin recobrar les nostres llibertats nacionals. I és precisament per això, que aquest 10 de setembre tornarem a caminar pels carrers de les nostres viles, torxa en mà, per reclamar:
  • UNITAT D’ACCIÓ de totes les forces polítiques i la societat civil en un únic objectiu: fer tots els passos necessaris per arribar a la constitució d’un estat català independent. Un sol objectiu per una única nació..
  • DIGNITAT NACIONAL. Conscients del moment històric, totes les forces polítiques nacionals cal que es presentin a les properes eleccions amb la clara i inequívoca proposta, als seus programes electorals, d’avançar decididament en el camí de la independència nacional.
  • UNA SOLA NACIÓ. La nació catalana no serà lliure del tot fins que no torni a ser completa. Tot i acceptant els ritmes dispars que els diferents territoris de la nostra nació viuen en el seu procés d’alliberament, el poble català ha de deixar ben palès que no renuncia a la seva integritat territorial i que aspira a la construcció dels Països Catalans com a entitat nacional reunificada.
Només si som capaços de sortir de nou al carrer sota l’única bandera de la llibertat nacional, aconseguirem la majoria social suficient per a tornar a ser artífexs dels nostres propis designis. Ja ens ho advertia l’Estellés: “No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu.”
Ja no podem recular, som on els camins es separen i ens cal decidir. Ara més que mai ens cal prendre la torxa i tornar a caminar.Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.