2013 03 09 Acte Barcelona 'ENLLAÇATS PER LA LLENGUA'Hem rebut la següent informació d'Enllaçats per la Llengua, i des de l'ANC en donem suport. Per aquest dissabte necessiten voluntaris i molta molta gent. L’acció es fa a Barcelona a la Plaça del Rei a les 6 de la tarda perquè la gent de l'ANC hi puguem assistir, donat que es va explicar que teníem assemblees preparatòries i la majoria eren pel matí i van passar l’acte a la tarda. Us adjuntem les darreres actualitzacions del Dossier de la campanya ENLLAÇATS NO ACATEM amb:
·        Relació complerta d’actes i convocatòries que ens consten
·        Darrera actualització de les 600 entitats d’arreu del territori i de l’estranger que donen el seu suport.
·        Gràfica actualitzada de les més de 5000 signatures i 600 entitats signants.

Adjuntem, també el document amb el recull del ressò que la campanya té en els mitjans, blocs i webs de la xarxa.

Us facilitem els enllaços al vídeo cridant a la participació:
·        Enllaç l vídeo inserit al Bloc: http://exllengua.blogspot.com.es/p/video-enllacats-per-la-llengua.html
·        Enllaç al vídeo a Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Q5IscJQneHs

MANIFEST ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

Enfront dels atacs contra la llengua catalana arreu dels nostres territoris, orquestrats principalment pel Partit Popular, les entitats signants d’aquest manifest:

·     Ens refermem en la lluita per aconseguir el plens drets lingüístics i el dret irrenunciable a poder viure plenament en la llengua pròpia d’aquest país.
·    Defensem polítiques lingüístiques d’equitat que passen per avançar en la normalització de l’ús i el coneixement de la nostra llengua, per fer present el català a les Administracions, a l’escola , als mitjans de comunicació, etc., i per fer del català la llengua comuna i de cohesió social.
·    Denunciem que tractar de forma igual les dues llengües oficials a l’ensenyament, com pretén el ministre Wert, en el context actual, resulta injust, ja que és l’únic àmbit en què es pot garantir el dret dels ciutadans a conèixer la nostra llengua. Encara queda molt camí per fer per a la plena normalització lingüística.
·    Reivindiquem la necessitat de fer del català la llengua vehicular a l’educació, afavorint la immersió lingüística en contextos sociolingüístics adversos, alhora que volem capacitat en el coneixement i ús de diverses llengües els nostres alumnes.
·    Defensem, així mateix la necessitat de fer del català la llengua vehicular en els mitjans de comunicació públics, l’administració, la justícia i els cossos de seguretat.
·   Volem aconseguir el ple coneixement del català per a tota la ciutadania, ja que és un acte de justícia amb la llengua i amb totes les persones que tenim el dret al seu ús i coneixement.
·   Argumentem que la construcció d’una comunitat lliure i cohesionada només és possible sobre la base de garantir el coneixement per a tothom, sigui quin sigui el seu origen social o cultural.

Per tots aquests motius, les entitats i els moviments civils que hem liderat socialment les diferents respostes en defensa de la nostra llengua davant cada agressió i en cada lloc,creiem que ara és el moment d’una gran resposta general en tot l’àmbit de la nostra comunitat lingüística.

Enllaçats per la llengua, proposta nascuda a les Illes enfront dels intents de minoritzar el català a les escoles i les Administracions públiques, és avui una expressió que ens convoca a la unitat en la defensa de la llengua que ens és pròpia, més enllà de les Illes, també a la Franja, a la Catalunya Nord, al País Valencià i al Principat de Catalunya.

Amb aquest lema, doncs, hem convocat el dia 9 de març a una jornada general d’acció per la llengua, amb mobilitzacions enllaçades i simultànies.

Per la dignitat i per la igualtat!
Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.