2012 11 07 Nota premsa acords ANC - Sindicats


Companys/es,
Us adjunto la nota de premsa de l'acte celebrat entre l'ANC i els sindicats convocants de la vaga general de 14 de novembre.
Aprofito per afegir un matís al comunicat que us vaig fer arribar ahir. Tal com us comentava, el Comité Executiu va decidir donar suport a la vaga, tot acceptant una proposta de la Sectorial del Moviment Obrer de l'ANC. Aquesta proposta ha donat com a resultat l'acord que s'ha presentat en la roda de premsa d'avui, entre tots els Sindicats catalans i la nostra Assemblea.
El matís és important perquè cal remarcar la bona feina que fan les sectorials en general i, en aquest cas, la del Moviment Obrer en particular.
Bona feina!

Jaume Marfany
Secretariat Nacional ANC
Comunicació i relacions internes 


ANC i sindicats aposten pel dret a decidir per les transformacions nacionals i socials
· Forcadell: “La independència és un mitjà per viure millor”
 
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats catalans convocants de la vaga general del 14 de novembre han fet públic aquest matí un manifest conjunt en què es referma la necessitat de fer efectiu el dret a decidir a nivell nacional i social, i en el que l’ANC dóna suport a la vaga. Ho han fet en roda de premsa la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell,  els secretaris generals d’UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i representants de la Intersindical-CSC i d’USOC.
 
Forcadell ha llegit el manifest, en què es remarca la necessitat de “conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials”; una situació que podria ser solucionada, “si més no parcialment”, si el poble català no patís “el dèficit fiscal” i la “falta de sobirania” actual. En aquest sentit, les entitats signants del manifest aposten per “fomentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten” i, a la vegada, l’ANC dóna suport a la convocatòria de Vaga “Nacional, General i Social” del 14 de novembre.
 
Forcadell ha defensat, a més, que per l’ANC “drets nacionals i socials són inseparables” i que “la independència no és un objectiu per si sol, sinó un mitjà per poder viure millor, tant els independentistes com els que no ho són”. La presidenta de l’Assemblea també ha afirmat que l’actual procés cap a l’Estat Propi cal fer-lo “entre tots, sense els sindicats és impossible”.
 
Gallego, per la seva banda, ha defensat, en la línia del manifest conjunt, la necessitat que la construcció nacional i social vagin lligades; i Àlvarez ha expressat la voluntat dels sindicats d’aconseguir una Catalunya “rica i plena”.


Més informació de l’ANC a www.assemblea.cat · Som a Facebook i Twitter   #ANCat

Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.