Documental Història de futur al cinema


HISTÒRIA D’UN FUTUR és un documental de Marc Clarió i Bernat Garrigós basat en 8 entrevistes realitzades a persones que tenen entre 71 i 94 anys i que han mantingut al llarg de la seva vida alguna mena de compromís professional o polític. La idea va sorgir de la pròpia necessitat vital d’aquestes persones de transmetre la seva experiència, la seva opinió i la seva reflexió sobre el moment històric i excepcional que Catalunya viu en aquest moment. 

Totes les entrevistes han estat enregistrades la passada primavera i tot el projecte s’ha finançat de forma altruista i privada, en donacions Verkami i a través de la productora. El mateix Bernat Garrigós, el productor, així com el realitzador Marc Clarió, director del documental, destaquen que han volgut desenvolupar desinteressadament la seva tasca sense esperar-ne cap compensació econòmica.  

Inicialment el propòsit era realitzar un vídeo d’uns 15 minuts, però a mesura que avançava el rodatge es va veure que el material acumulat era tan interessant i representatiu, que finalment s’ha convertit en un documental de 60 minuts ric i motivador, en particular perquè mostra el pensament dels seus personatges a través de la seva pròpia experiència vital i professional. 

L’actriu Montserrat Carulla també intervé, obrint i tancant el documental. 

Els 8 entrevistats són: 

JOSEP VINYET de 94 anys. Fundador i director del Festival de Música de Llívia, que durant la guerra civil espanyola va lluitar al bàndol nacional en el Terç de Requetès de Cristo-Rey 

MARIA DOLORS DUOCASTELLA, “La Suri d terrassa”, que va traspassar pocs dies després d’acabar el rodatge. 

MARIA ROSA MARNÉ de 84 anys. Poetessa exiliada a França durant la Guerra Civil espanyola. El seu pare va ser soldat republicà de la columna d’Estat Català. 

ROSER GALLIFA de 78 anys, monja del Cor de Maria, del col·lectiu Dones de l’Església. 

FERRAN MARQUEZ de 79 anys. Emigrant a Catalunya provinent de Navarra. El seu pare, militar de professió, va lluitar al bàndol franquista. 

PACO MARTÍNEZ, nascut a Madrid, que no parla català i que explica l’evolució de la seva vida a Catalunya. 

JOSÉ BOIX-OCHOA de 78 anys. Cirurgià pediàtric i ex-cap del Departament a l’Hospital Vall d’Hebron. 

JUAN CARLOS LORENZO de 71 anys. Anomatopòleg retirat. 

El documental està dedicat a dues de les persones que han intervingut en el rodatge i recentment traspassats, MARIA DOLORS DUOCASTELLA i SANTI PONS,  els quals, en conseqüència, no podran assistir a la seva estrena pública.

L'enllaç web : http://hdfutur.cat 



Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.