Reportatge televisió australiana sobre la independència de Catalunya

Excel·lent reportatge de la televisió australiana sobre la independència de Catalunya #estatcatalà #consulta2014
Posted: 19 Feb 2013 12:27 AM PST

La televisió australiana SBS ha emès un excel·lent reportatge en el qual explica el procés sobiranista de Catalunya a partir del Futbol Club Barcelona. El treball destaca que el club és “un símbol per als catalans” i recull el testimoni de diversos seguidors que recorden l’estret lligam del Barça amb el catalanisme. En aquest sentit el reporter de la cadena, David O’Shea, mostra la reacció de l’afecció blau-grana durant el minuts 17 amb 14 segons del recent partit contra l’Atlètic de Madrid al Camp Nou. “En honor als seus avantpassats, conquerits pels espanyols el 1714, el públic crida a favor de la independència”, explica el periodista.

 L’historiador del club, Carlos Santacana, detalla que el club sempre ha estat “al costat del país” i assenyala diversos episodis històrics, com la defensa de l’autogovern als anys vint o l’assassinat del president Josep Sunyol, per evidenciar aquesta realitat. El reportatge es trasllada després a Vidreres per explicar l’acció dels municipis per la independència. El regidor del poble selvatà, Bosco Anton, explica al reporter el significat de les estelades i recorda que les relacions amb Espanya no són bones perquè “no ens sentim estimats”. El darrer tram del treball torna a Barcelona per detallar l’estat del procés cap a l’Estat propi, fent una visita al Parlament el dia que Artur Mas i Oriol Junqueras signen l’acord per aquesta legislatura. El reportatge conclou que el resultat d’aquest procés tindrà “implicacions directes per al Futbol Club Barcelona” i destaca que entre la seva plantilla, sense dir noms, hi ha jugadors que també defensen la independència de Catalunya.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/02/una_televisio_australiana_visca_el_barca_visca_catalunya_lliure_92867.php




Template by Clairvo Yance
Copyright © 2012 Sant Martí per la Independència and Blogger Themes.